Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Imamerne og løsningen

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Imamen i Københavns stormoské, Mohammed Ali Blaoo, er utilfreds med, at imamer ikke har plads i den plan, som Folketinget har lanceret mod radikalisering. DFs integrationsordfører, Marin Henriksen, mener nemlig, at imamerne er »en del af problemet og ikke en del af løsningen«.

Mohammed Ali Blaoo er uenig. »Jeg forstår ikke, at vi skulle være en del af problemet og ikke løsningen,« siger han til Berlingske. »Og selv om man betragter os som en del af problemet, skal man ikke ekskludere os. Kun vi imamer kan give unge det teologiske argument til at komme ud af ekstremisme og ind på en moderat linje. Vi imamer er en del af løsningen,« fastslår Blaoo. »Vi har en sjælelig magt over muslimerne,« erklærer han.

Lad os et øjeblik antage, at manden har ret. Hvad hindrer ham så i at være en del af løsningen, uden at få offentligt tilskud? Kunne han ikke udøve sin sjælelige magt alligevel?

I virkeligheden er det bedøvende ligegyldigt, om imamerne er med i nogen anti-radikaliseringplan, hvis de i øvrigt opfordrer folk til at opføre sig ordentligt. Men det gør de måske kun, hvis de får politisk blåstempling? Eller hvad?

Og hvad skulle imamerne egentlig være løsningen på? Hvis man er bange for, at muslimer bliver radikaliseret, fordi imamerne ikke i tilstrækkelig grad udøver deres »sjælelige magt«, siger man dermed, at muslimer er disponeret for vold. Og det ville jo være at nedgøre dem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.