Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Idas fantasiverden

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

Den radikale Ida Auken drømmer om fremtiden. »Velkommen til år 2030,« skriver hun i et blogindlæg hos World Economic Forum. »Jeg ejer intet. Jeg ejer ingen bil. Jeg ejer intet hus. Jeg ejer ingen apparater og ikke noget tøj.« Den nøgne boligløse fremtids-Ida skal vi dog ikke regne med at se. For i fremtiden er stort set alting blevet gratis. »I vores by betaler vi ikke husleje, fordi nogle andre bruger vores frie rum, når vi ikke selv har brug for det. Min stue bliver brugt til forretningsmøder, når jeg ikke er der,« forklarer Auken. Det lyder som BZ-bevægelsens våde drøm. Således er mennesket blevet gæst i sit eget liv, frigjort fra alle bindinger. Gad vide, hvad der sker til de forretningsmøder, som finder sted i Ida Aukens hjem? De kan da umuligt handle om at gøre forretninger. Og dog. »Nogle gange tager jeg min cykel,« fabulerer Auken. Min cykel? Min? Her troede vi, at kapitalismen var afgået ved døden i 2030. Men for de øko-frelste er cyklen heldigvis hellig. Ingen fælles ejendom her. Og hvad med tandbørsterne? Eller er der overhovedet nogen, der har tænder i 2030?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.