Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

I ly af fladskærme

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Maj-Lise Alstrup, som er klyngeleder i nogle af Københavns Kommunes mest udsatte boligområder og har ansvar for 736 børn, udtalte til Berlingske forleden: »Ser man på børn fra disse familier, så kan de ved skolestart – også selv om de har været indskrevet i børnehave – hvad et treårigt etnisk dansk barn kan.« Hun anbefaler, at vi blander os mere i, hvad der (ikke) foregår i disse familier for at undgå, at børnene i stort tal skal forsørges af det offentlige resten af livet. Groft sagt er enig. Men en sådan indblanding rummer svære udfordringer. For forældres ret til at (fejl)opdrage deres små børn i ly af hjemmets fire vægge og fladskærme, er en af vores demokratis bærende frihedsrettigheder. Enhver opdragende indblanding i disse familier vil derfor give de voksne et forkert indtryk af demokrati og dermed svække integrationen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.