Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

I det godes tjeneste

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Når Roskilde Festival er slut, har de glade gæster efterladt sig et bjerg af affald. Men skidt pyt, for Roskilde Festival er en godgørende institution, som blandt andet bekæmper madspild. Det har folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil bemærket.

»Det gør mig glad, at al den mad ikke går til spilde,« jubler Rosenkrantz i Politiken.

»Bekæmpelse af madspild handler om, hvordan alle har et ansvar for at passe på vores planet og sikre, at Jordens ressourcer fordeles retfærdigt og ikke bare smides ud,« fastslår hun. Uden dog at forklare om det er retfærdigt, at deltagerne på Roskilde Festival smider mere ud på et par dage, end en afrikaner gør hele sit liv.

I Frankrig har man forbudt supermarkeder at smide spiselig mad ud. »Jeg synes, at vi bør overveje at indføre noget lignende i Danmark,« erklærer Rosenkrantz-Theil, som også gør sig forestillinger om adfærden på markedet.

»Lovgiver vi om, at supermarkeder ikke må smide spiselig mad ud, giver det dem incitament til at købe mad ind i mindre mængder,« filosoferer hun.

Men ifølge Miljøstyrelsen er det almindelige husholdninger, der står for over halvdelen af madspildet i Danmark. Mon ikke Rosenkrantz’ næste logiske skridt vil være at forbyde husholdninger at smide mad ud?

I det godes tjeneste er alt tilladt. Det er derfor de venstreorienterede har taget patent på godhed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.