Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Hvis danmarkshistorie?

Hans Hauge
Hans Hauge

Historie er altid samtidshistorie. Det ser man i DRs »Historien om Danmark«. Den vil »signalere«, at Danmark ikke er et kristent land, derfor siger den politisk korrekt fvt og ikke f.Kr. Den lader dernæst, som om der fandtes danskere dengang. Historisk set har vi intet at gøre med dem, der levede dengang. De medvirkende arkæologer afslører tydeligst, hvad de vil bruge fortiden til. En af dem kom næsten til at græde, da hun kunne bevise, at globaliseringen allerede var begyndt i bronzealderen. Vel var den da ej. Men hvad skulle hun sige det for? Vi var ikke nationalister »in the Bronze Age«. Det var budskabet. Den bedste (altså værste) var hende arkæologen fra Moesgaard, der sagde: I jernalderen lukkede Danmark sig om sig selv. Kan De genkende retorikken? Bronzealderen var tiden før Fogh, da vi var åbne og globale. Jernalderen er DFs tidsalder. Man frygter det værste.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.