Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Hvem havde flest?

Hans Hauge
Hans Hauge

Som bekendt mener både Trump-tilhængere og Trump-haderne, at det vigtigste verdenspolitiske spørgsmål er antallet af mennesker, der var mødt op ved henholdsvis Trumps og Obamas indsættelser. De tæller og tæller, men de kan ikke blive enige, for de, der skal tælles, er taget hjem. Underligt nok er det sådan, at hvis du er til Trump, var der flest ved Trumps indsættelse, og hvis du er til Obama, var der flest ved hans. Virkeligheden er formbar. Der er dog to ting, der ikke nævnes. Trumps tilhængere bor langt væk fra Washington-New York områderne. De bor midt inde i demokratiets vugge: Midt-vesten. De har langt til Vestkysten og færre penge end Obamas tilhængere. På den måde var Trumps folk i flertal. Men så er der et andet tal. Hvor mange millioner protesterede, da Obama blev indsat? Nul. For Obamas modstandere er civiliserede mennesker, der accepterer, at demokrati er den fredelige overdragelse af magten. Det er der tusinder, som ikke gør i dag. De er ikke demokratiske. Det er et skræmmende stort tal. Det er masserne i gaderne, man skal frygte.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.