Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Hussains danskhed

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Man er dansk, hvis man regner sig selv som dansker. Integration er selvintegration. En socialrådgiver, M.M. Hussain, klager trods det i Politiken til vennerne over, at fjenderne ikke regner ham som dansk, selv om han selv gør det. Det er blot ret ligegyldigt, hvad andre mener, men sådan har Hussain det ikke. Han vil anerkendes også af dem, der ikke er Radikale. Der er dog noget mystisk ved ham. Han har rødder i »det pakistanske himmerige«, og at han har et ben i to lejre: en dansk og en pakistansk. Hvorfor mystisk? Fordi Pakistan (fra 1947) reelt først blev til i 1971, da Bangladesh løsrev sig. Det må være nogle bitte små rødder. Eller: Det pakistanske halløj er en ren opfindelse til brug i Danmark. Glem Pakistan.

»Til et folk de alle hører, som sig regne selv dertil.« Det ved Hussain. »Resten selv som dragedukker, sig fra folket udelukker.« Mon ikke det er det, som Hussain er ved at gøre. Selv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.