Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Hurlumhej og halleluja

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

Biskop Henrik Wigh-Poulsen havde bange anelser over en teaterforestilling i Aarhus Domkirke, beretter han i Kristeligt Dagblad. »Jeg må indrømme, at jeg følte en vis nervøs uro, da jeg lørdag aften befandt mig på Bispetorv foran domkirken sammen med alle de andre, der skulle ind til premiere på Teater Svalegangens opførelse af ’Befri Gudstjenesten’«.

Måtte biskoppen indrømme? Ja, for det dannede menneske skammede sig tydeligvis over sine fordomme. Står noget virkelig over den kunstneriske udfoldelse, vor tids opium for folket? Nej, intet er helligt i en tid, hvor mennesket leger gud. Heldigvis formåede biskoppen at berolige sig selv. Showet i domkirken var trods alt ikke så forskelligt fra en natkirke-gudstjenestes hurlumhej, hosianna. Mange unge var endda mødt frem, halleluja! Og i et Luther-år må vi jo lade os provokere, Luther var jo selv en outsider, amen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.