Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Holms religion

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Aarhus’ tidligere biskop Kjeld Holm mener, at moralen er blevet underlagt modelunerne. Nu hidser folk sig op over, at børn til fastelavn slår Inger Støjberg af tønden, hvor de før i tiden grinte af, at Matadors grisehandler klistrede et billede af provst Meyer op under sit lokumsbræt.

Nu kunne det jo være, at den ene var en virkelig person, man ville slå på. Mens den anden blot var en fiktion, som man placerede et ildelugtende sted. Men Holm har svært ved at skelne.

Kjeld Holm synes også, det er underligt, at Anders Samuelsen hidser sig op over regeringen uden nogen form for konsekvens. »Liberal Alliance er et udtryk for en sofistikeret populisme,« mener Holm. »De stiller en masse forslag og krav, som alle ved ikke lader sig gennemføre.« Lad os nu se. Det lykkedes da Liberal Alliance at få nedsat afgifterne på biler. Socialdemokraten Kjeld Holm nævner naturligvis ikke de urealistiske forslag fra allehånde socialdemokrater. For hans ærinde handler ikke om at diskutere moral, alene om at udskamme de blå. Men for en hellig mand som Holm, er det vel umuligt at skelne. Moral er rød. Umoral er blå. Retfærdighed er rød. Selvretfærdighed er blå.

I den teologiske verden kalder man den slags for manikæisme. Og det blev lyst i band som hedenskab. Skidt pyt.. Det er en modereligion, der passer som fod i hose til vor tid – og til Kjeld Holm.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.