Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Holger, Laura og Else

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Ifølge en såkaldt rådgivende retoriker ved navn Kell Jarner Rasmussen fortalte Helle Thorning-Schmidt i sin nytårstale »den historie, at selv om det godt kan være, at der er nogen, der synes, at regeringen har gået meget op i penge og sparet lidt rigeligt, ja, så har det også gjort, at vi har det bedre nu.« Sådan siger den rådgivende retoriker til Berlingske. Groft sagt synes, at han skulle rådgive sig selv om at lade være med at udhule begreberne. Det, han med et modeudtryk kalder en historie, har intet med en historie at gøre, men er i den venligste fortolkning blot en argumentation. Den »historie«, statsministeren fortæller, er, at i Danmark – ene af alle lande – er politik gjort til så infantil en sag, at regeringslederen kan holde en nytårstale til nationen, hvori hun optræder som en småbørnspædagog, der taler om Holger, Laura og Else til en flok mindreårige. En rigtig historie har en optakt, et klimaks og en slutning. Hvis statsministerens nytårstale var klimaks, kan vi kun glæde os over, at vi nærmer os slutningen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.