Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Hjerneblæst

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Det har nu vist sig, at Omar El-Hussein, gerningsmanden til terrordrabene i København, var indberettet for radikalisering tre gange af fængselsbetjente til Kriminalforsorgen, som dog kun én gang meldte det videre til PET. Man har også ladet ham sidde i celle med en Islamisk Stat-støtte. Hverken PET eller Københavns Kommune fik besked om hans løsladelse – som skyldtes kø ved domstolene – 14 dage før han gik i aktion. Alt peger altså på, at de to drab kunne være undgået, hvis folk i systemet ikke havde begået den ene fejl efter den anden. Systemet er altså godt nok. Alligevel taler flere politikere om, at systemet, som forebygger radikalisering i fængslerne, nu bør reformeres. Men selv den mest omsiggribende antiradikaliseringsreform i den mest imponerende verbale indpakning er som et slag i luften, hvis folk i systemet over fængselsbetjentene fortsat tænker langsommere og mere fantasiløst end en hjerneblæst terrorist.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.