Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Historisk sejr

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Lederskribenten på denne fine avis skriver, at det er »historisk«, at Hillary Clinton nu har sikret sig nomineringen som Demokraternes præsidentkandidat, og det er det da også – på mange punkter.

Det er f.eks. første gang, at det to gange i træk næsten er lykkedes for en kandidat med større navnegenkendelse end Anders And og flere penge end Joakim von And at tabe nomineringen til en hidtil stort set ukendt politiker. Det er vistnok også første gang, at et parti får sig en præsidentkandidat, som ikke færre end 150 FBI-agenter er ved at endevende med henblik på at kunne få rejst tiltale for kriminel omgang med statshemmeligheder. Vigtigst af alt er der dog med Clintons egne ord blevet »slået hul i glasloftet«: Hun har med sin sejr vist, at det faktisk er muligt for én, der har været gift med en præsident, selv at få chancen.

På den måde vil hun være et forbillede for tusinder af kommende præsidentielle ægtefæller, der måtte ønske at beholde den position, familien har haft.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.