Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Her går det godt

Peter Kurrild-Klitgaard: Det siges, at en af grundene til, at det kommunistiske regime i DDR slet ikke så omvæltningerne komme i 1989, var, at næsten en tredjedel af landets voksne befolkning var viklet ind i Stasis stikkernet.

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Man fik derfor så megen information, at man slet ikke kunne skelne mellem skidt og kanel. Den slags kommer Deres Groft sagt uvilkårligt til at tænke på, når man hører den gamle folkesocialist Holger K. Nielsen (SF), som nu nyder sit otium som skatteminister. I disse tider tøffer han rundt med den kasket på og fortæller alle lydhøre ører, at selvom en række afgifter på nydelsesmidler er hævet, er grænsehandlen uændret: Den er »hverken eksploderet eller ude af kontrol, men udvikler sig stabilt og helt på linje med, hvad regeringen havde forventet«, og at det i øvrigt bare viser, at RAF-regeringens politik er god, fordi man på den måde både får penge i kassen og gjort noget ved det politikere med et andet udenlandsk-klingende begreb kalder »folkesundheden«. I det ministerielle elfenbenstårn har man nok haft så travlt med det budskab, at man ikke har tid til at høre Skat København fortælle, at man i denne uge gjorde den største beslaglæggelse af ulovligt importerede varer nogensinde: 250.000 øl og vand på dåse, 2.000 flasker spiritus, 2.000 liter hedvin, 20.000 cigaretter, 50 kilo tobak, et ton slik, samt 2.000 liter diesel og noget fyrværkeri. Alt sammen fra Tyskland. Historien melder i sagens natur intet om de smuglervarer, der ikke er beslaglagt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.