Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Helt Leth

Klaus Kjøller: I de mange år, hvor Lance Armstrong vandt alt, forfulgte han brutalt alle, som antydede, at han var dopet. Nu ved alle så, at disse mistanker var fuldt berettigede og mere til.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Hertil kommer så alle de millioner af almindelige seere, som i årevis har beundret overmenneskets kamp mod bjerge og modstandere. Disse seere er blevet narret efter alle dopingkunstens regler. Nu ligger helten så i sølet, totalt ydmyget af sine løgne og bedragerier. Og dog.

For gennem elendigheden lyder Tour de France-kommentator Jørgen Leths karakteristiske snøvlende stemme til os med det overraskende budskab, at Armstrongs tilståelse er en ny heltegerning i rækken af tidligere bedrifter: »Heldigvis er der kun positive konsekvenser for cykelsporten. Jeg synes, der er ryddet en stor sten af vejen. Jeg tror, at man kan se med større optimisme for cykelsporten fremover.« Sitrende af beundring fremhæver Leth, at Armstrong heroisk klædte sig helt nøgen for øjnene af os. Thorning bør allerede nu hyre Leth til at sørge for, at hendes kaotiske undergang bliver fremstillet som en heltemodig triumf.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.