Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Heldigt asen

Klaus Kjøller Groft
Klaus Kjøller Groft

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har lagt sig helt ned, sagt undskyld og er nu blevet benådet af Dansk Folkeparti med en næse. Mens alle er optaget af politikernes trakasserier, så afslører sagen enorme problemer i ministerens forhold til sine embedsmænd. Først tror ministeren, at hans embedsmænd vil holde tæt med, at det, han siger til Folketinget, ikke passer med dokumenterne. Så lækker embedsmændene til Berlingske, og ministeren må kæmpe for sit liv. Det sker med en generelt formet undskyldning: »Det er mit ansvar som minister, at det ikke er sket. Og det ansvar påtager jeg mig.«

Denne formulering lægger det reelle ansvar for balladen hos de lækkende embedsmænd. Det er heldigt for Larsen, at politikerne kunne redde ham med en næse. Hos sine egne embedsmænd står han stadig til fyring.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.