Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Hassan-effekten

Politik er fuld af effekter. Og dermed mener vi ikke bare døde ting, såsom rygekabiner, Rolex-ure og Gucci-tasker. Der var for eksempel Connie-effekten og Lene-effekten. Og nu kommer så Hassan-effekten.

»Hvad går den ud på?« spørger De måske, og vi har et bud.

Hassan-effekten er tydeligvis at kanalisere sit partis potente mærkesager – »respekt«, »tolerance« og »solidaritet« – ud til offentligheden. De ved, praktisere det, man prædiker. Til lejligheden kan vi erindre, da Hassan for ikke længe siden kaldte eksempelvis Henrik Dahl og Kristian Ditlev Jensen for henholdsvis et »højreorienteret svin« og et »overvægtigt kadaver« samt »fede svin«.

Joja, det kan synes, som om Hassan ikke er spor respektfuld, tolerant og solidarisk alligevel – men det er ikke korrekt. Han udstrækker bare ikke disse dyder til at gælde de højreorienterede svin, de tykke og så dem, der ligner kadavere. Hver mand sin smag, jo.

Tillykke til Nationalpartiet – den er så godt som hjemme.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.