Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Halløj med Operaen

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Som forudsagt af Det Kongelige Teaters tidligere bestyrelse, der i sandhedens interesse havde Groft Sagtens alter ego som medlem, ville de politiske sparekrav gå hårdt ud over Operaen.

Nu viser konsekvenserne sig. Operaen er ofte lukket, har meget få nyopsætninger, og publikumstallet er halveret. Men som den nye teaterchef, Morten Hesseldahl, præcist sagde forleden, er aktivitetsniveauet udtryk for politikernes ambitioner på området.

Ikke desto mindre kritiserer politikerne tilstanden, men nægter med karakteristisk ansvarsfralæggelse at råde bod på den. Liberal Alliances Mette Bock udtaler majestætisk til Politiken: »Hvis du har et hus, hvor driften suger så mange midler, har vi et massivt problem. Der ligger en ledelsesopgave i det, og jeg vil fastholde, at det handler om meget mere end økonomi.«

Hvis Groft sagt med vanlig empati skal tolke udsagnet meningsfuldt, så foreslår hun vel teaterledelsen at skære et stykke af operahuset væk, eksempelvis ved at udstykke 1. salens restaurant- og publikumsområde til ejerlejligheder med vandudsigt og sætte en kæmpevindmølle op på kulissetårnet. Igen vil Danmark vise sig som et foregangsland. Som det allerede er ved at lade en af Europas fornemste operabygninger stå ubenyttet hen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.