Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Haiti retur

BMINTERN - Klaus Kjøller Groft
BMINTERN - Klaus Kjøller Groft

I anledning af sin 80 års fødselsdag har digteren og filmmanden Jørgen Leth sagt til Jyllands-Posten: »Jeg kan simpelthen ikke forstå den angst for det fremmede, der gør sig gældende i Danmark.« Samtidig indrømmer han, at han ikke har »løsningen på de logistiske problemer, som kommer med indvandrere og flygtninge.«

Leth nyder en stor del af året livet i et af Jordens fattigste lande, men »er afklaret med, at jeg ikke kan være i Haiti, hvis jeg er invalideret eller alvorligt syg.« Leth bekræfter hermed, at man godt kan være en stor digter og samtidig være naivt uvidende om elementære politiske sammenhænge.

Hvis Haitis befolkning havde råd til at rejse til velfærds-Danmark og melde sig som flygtninge, ville Leth både miste sit elskede Haiti og et velpolstret sygehusvæsen, han kunne vende hjem til.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.