Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Had til fædrelandet er den sande odelsret

Det er heldigt, at et par pragteksemplarer fra de kreative klasser, CEVEA-kommunikations-et-eller-andet, Kasper Fogh, og en cand. mag ved navn Niels Jespersen, ikke ved, at Grundtvigs »Kærlighed til fædrelandet/Er den sande odelsret« står både i Den Danske (undskyld ordet) Salmebog og Højskolesangbogen. De ville nok slette det.

De afskyr ordet »fædreland«, for det lyder ifølge Fogh – altså Kasper – ligesom Das Vaterland, og det får ham til at tænke på militarisme, vold, nationalisme og alt ondt fra fortiden. Det syntes ham cand.mag. Jespersen var for groft, men han forstod det da godt, for »nationalismen har sønderrevet Europa«, og det er derfor Fogh får knopper, når Lars Løkke udtrykker kærlighed til fædrelandet. Gad vide, hvornår det var, at nationalismen sådan helt af sig selv sønderrev Europa.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.