Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Gud mildner luften

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

Lars Løkke Rasmussen har givet et interview i Berlingske, hvor han takker Vorherre for, at VK regerede i nullerne. Den tak skal statsministeren ikke rette til Vorherre, som er ligeglad med partipolitik, og som aldrig er på valg. Løkke skal rette sin tak til et flertal af vælgerne. Og se, det er noget helt andet og meget mere omskifteligt. Socialistisk Folkepartis finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, er rasende over interviewet – dog ikke af teologiske årsager: »Undskyld hvad?! Her er tale om historieforfalskning af værste skuffe,« skriver Bech Poulsen, som henviser til den såkaldte Rangvid-rapport om finanskrisens årsager.

Lisbeth Bech Poulsen har fuldstændig ret i at påpege, at rapporten på almindelig dansk siger: »Den danske politik under Fogh og Løkke forværrede finanskrisen.« Men Lars Løkkes pointe er alligevel god nok: Det gik for alvor galt, fordi Fogh ikke kunne holde styr på de offentlige udgifter. Og var for alvor gået galt, hvis venstrefløjen havde haft magt til at smide endnu flere penge ud af vinduet under finanskrisen. Sådan er der så meget. Politikere må konkurrere på livet løs om, hvem der er mindst elendig til at forvalte vores penge. Vi stakkels skatteydere kan bare takke Vorherre for, at Gud mildner luften for de klippede får.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.