Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Gud er død præster

En række kække folkekirkepræster har chokeret den lille flok, der går i kirke, mens de har underholdt det store flertal, der tror på »mennesket«. De har til Jyllands-Posten bekendt, at de ikke tror på, at Jesus stod op fra de døde sådan rent »fysisk«.

»Opstandelsen er ikke en hændelse i moderne historisk forstand,« oplyser en pastor Basie os om. Gad vide hvad han mener med »i moderne historisk forstand«? De tror heller ikke på en skabende Gud, og i solidaritet med konfirmander og socialdemokrater tvivler de på jomfrufødslen.

De skal til samtale med biskopperne, og hvad kommer der ud af det? Ingenting, naturligvis. Men hvad er det så, de tror? Jo, der er, siger de forlegent, tale om poetisk sprog, symboler eller fortællinger. Men er det ikke synd for poesi og fortællinger, at de skal være de skraldespande, hvori man smider gamle sandheder, når de ikke længere er troværdige?

Der er naturligvis intet nyt i, hvad de siger. De har lært det på universitetet. De praktiserer kristendom af sentimentale grunde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.