Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Grundloven skaber uro

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

På seks forskellige VUC-institutioner i hovedstadsområdet fortæller undervisere, at nogle muslimske elever er udvandret fra undervisningen på grund af pensum. Bl.a. har muslimske elever fundet den danske grundlov så stødende, at man sparkede til møblerne i raseri. Raseriet skyldtes næppe, at de læste grundlovens juridiske tekst, som kun kan forstås af eksperter. En lærer, som ikke tør stå frem med navn, forklarer, at hun formidlede grundloven ved i klart sprog at oplyse eleverne om demokratiets grundregler, såsom at ligestillling mellem kønnene og ytringsfrihed står over religiøse forskrifter. Mange politisk korrekte og overbebyrdede lærere vil – for at undgå at krænke muslimske elever – undgå at gå i detaljer med, at vi her i landet ikke har sharia-styre. Sådanne lærere kan undgå at såre sarte elever ved at dele nogle grundlovsparagraffer i snirklet, gammeldags, juridisk sprog ud til selvstudier. Sådan kan den uforståelige grundlovstekst opretholde idyl i multietniske skoleklasser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.