Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Grundholdninger

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Intet får danske politikere til at undfange så gode ideer som et valg, der hastigt nærmer sig, så nu har de Radikales leder, Morten Østergaard, bekendtgjort, at pensionsalderen skal hæves til 68 år allerede fra 2025 i stedet for fra 2030.

Det forslag er ikke vores, bedyrer finansminister Bjarne Corydon (S), det udtrykker, som han siger, »en radikal grundholdning«. Med det besynderlige ordvalg »grundholdning« om noget så tilfældigt som pensionsalderen, vil Corydon naturligvis udtrykke sin fundamentale afstandtagen.

Havde det været efter valget, ville forslaget have fået hans tænder til at løbe i vand. Forudsat selvfølgelig, at S og R havde vundet valget. Taber de valget, vil det igen være hans egen »grundholdning« at udtrykke sin forfærdelse over forslaget. Sådan er det med »grundholdninger« i dansk politik.

Blandt almindelige mennesker som Groft sagt står en grundholdning i ental og er den klippegrund, man bygger på. Blandt politikere står grundholdninger i flertal og er det kviksand, de bygger på.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.