Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Grove nytårstaler, tak!

Klaus Kjøller: Bt.dk har en lang liste over grove fejl, som to fremtrædende politiske kommentatorer, Peter Mogensen og Hans Engell, har begået det seneste år. Intet tyder dog på, at fejlene går ud over deres anseelse som kommentatorer. Tværtimod.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Mogensen beretter om en munter SMS fra Annette Vilhelmsen: »hilsen chimpansen« i anledning af, at han havde analyseret sig frem til, at selv en chimpanse kunne vinde formandsvalget over Astrid Krag.

At fornærme folk på det groveste gør altså ikke noget, bare man bagefter kan følge det op med en munter anekdote. Det værste, seerne ved, er pæne skolepiger, som sidder nervøst og oplæser deres artige, fejlsikre nytårsfristil om, at vi skal gøre os umage, være søde ved hinanden, hjælpe de svage og huske at bruge sparepærer.

Det bør både vor dronning og vor statsminister skrive sig bag øret inden nytårs­talerne. Et par befriende grovheder vil desuden gøre det let for eksperterne bagefter at finde interessante budskaber i talerne. Groft sagt glæder sig allerede til de efterfølgende muntre anekdoter i stedet for de sædvanlige skihop fra Garmisch-Partenkirchen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.