Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Grænser for hoveder

Claes Kastholm Hansen: Lars Aslan Rasmussen, socialordfører for Socialdemokratiet i Københavns Borgerrepræsentation, er i et indlæg i Politiken imod ulovlige bosættelser på Vestbredden og går ind for palæstinensernes ret til deres egen stat.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Men han mener – med rette – at Israel alligevel er et lyspunkt i en formørket region, og han kan ikke forstå, at den danske venstrefløj lægger al sin energi i at skabe et negativt billede af Israel, mens den ikke interesserer sig for nabostaternes »helt groteske synderegistre af utallige brud på menneskerettighederne«. Jamen, det er da ikke særlig mærkeligt.

Det mærkelige er, at Aslan som en relativt veloplyst politiker ikke kan forstå det. Forklaringen på det ubegribelige forhold får man imidlertid, hvis man læser videre i hans artikel frem til sætningen: »Mig bekendt er demokrati vigtigt for venstrefløjen«. Hvor har borgerrepræsentanten dog den opfattelse fra? Demokrati har aldrig været vigtigt for venstrefløjen, der med søvngængeragtig sikkerhed konsekvent har allieret sig med diktatorer og banditter. Fra Sovjetunionen over Kina, Cuba, Kampuchea, Nicaragua til PFLP og Hamas. Nu skal man heller ikke være urimelig.

Man kan ikke forlange, at venstrefløjen skal interessere sig for islamisk kvinde­undertrykkelse, når kvindekvoter i bestyrelser også kræver dens engagement. Der er trods alt grænser for, hvad hoveder kan rumme.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.