Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Grænseløse Radikale

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

I et læserbrev til Jyllands-Posten undrer kulturminister Bertel Haarder sig over, at hans forgænger, den radikale Marianne Jelved, har beskyldt hans plan om at etablere en kulturkanon for at være udtryk for en herrementalitet. Haarder selv beskriver planen som »et dannelsesprojekt med vægt på den kultur og historie, der har skabt nutidens samfundsværdier«, og det kan man vel kalde et erindrings- og selvbesindelsesprojekt. Det har intet med national selvforherligelse at gøre. Eller med et forsøg på at omvende nogen til noget, som Marianne Jelved hævder. Men når Bertel Haarder så undrer sig over, hvor meget Jelved kan undervurdere andre mennesker, må det være Groft sagt tilladt at undre sig over, at han undrer sig. For De Radikale er der da ingen grænser for, hvor meget de kan undervurdere andre; de er som bekendt imod grænser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.