Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Grænseløs kliché

Eva Selsing
Eva Selsing

Jeg vidste det ikke før. Men der findes en fjernsynsdame, der hedder Dorthe Høeg Brask. Dorthe er så crazy, at hun engang imellem rejser væk fra det hele i flere uger. Allerede her lærer vi, at Dorthe ikke er som vi andre ensrettede, bedøvede konsumdyr (der aldrig har brug for at komme lidt ud i verden). Ja, Dorthe er unik. [junik], faktisk. Som det hedder i et nyligt interview: »Jeg har noget vildskab i mig, hvor jeg får lyst til at overskride grænser, andres og mine egne, og bare være hamrende ligeglad med, hvad der tænkes om min opførsel.«

Hvis De nu synes, at det lyder som enhver anden ubærligt infantil 68er (eller barn deraf), så er De helt galt afmarcheret. Dorthe understreger nemlig, at det er for at slippe for klichéerne, at hun rejser: Turene skal hjælpe hende til at huske, at »mennesker er sammensatte og komplekse individer og ikke flade, endimensionelle skabelon-karakterer med en forside og en bagside«.

Og så har vi vist også fuld plade i kliché-bingo. For de næste 20 år.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.