Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Giv os mere tro

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Forleden fejrede danskerne religionen: Demokratiet eller demokratismen, som det hedder. De vandrede i flok hen til helligstederne, fordi de følte, det var deres pligt at deltage. TV-kanalerne propaganderede. »I skal stemme,« sagde de. Men det hjalp ikke. Det går tilbage med troen på den danske religion. Hvad blev resultatet? Omkring 70 procent tror på de der værdier. Men hvad med de 30 procent, der ikke tror? Vokser deres antal? Folkestyret ligner og blev opfundet samtidig med folkekirken. Hvor mange er medlemmer af folkekirken? Omkring 70 procent. Mange synes derfor, at folkekirken skal adskilles fra staten. Men når nu kun 70 procent deltager i fejringen af demokratiet, burde man så også adskille demokrati og stat? Ligesom i Kina?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.