Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Gentænkt Aarhus - på engelsk

Hans Hauge
Hans Hauge

Aarhus er europæisk kulturhovedstad med mottoet »Rethink«, for når noget er europæisk, skal det foregå på engelsk, som er det sprog, der tales i det land, der har forladt EU. Der var stor åbningsfest i Musikhuset. Her sad eliten solidarisk sammen med folket, og forskellen mellem de to er klar. Eliten er dem, der ikke selv har betalt for at høre på borgmesteren, der bød velkommen med lidt amerikansk accent, og så blev der ellers sagt »values« igen og igen. En eller anden europæer hyldede »diversity«, som er det, massernes revoltefolk råber om i gaderne i USA. Endelig kom englænderen, chefen for det hele, Rebecca Matthews, der også talte engelsk, for eftersom hun ikke er syrisk flygtning, behøver hun ikke tale dansk. Hun nævnte i sin tale »the poet T.S. Eliot«, der sagde noget i 1948, men det er godt, at hun tog citatet ud af sin kontekst, for det var Eliots ide, at kultur ikke var noget, staten eller det offentlige skulle blande sig i eller finansiere. Men Matthews havde nok googlet sig til citatet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.