Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Gakkede partiarter

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

De nye partier, Alternativet, Nationalpartiet og Dukkepartiet, forsøger alle at være det »anderledes« parti, som vælgere, der føler lede ved de etablerede politikere, kan stemme på. Men de begår hver for sig alvorlige fejl, som afslører, at de ikke forstår de grundvilkår, politik foregår under. Alternativet mangler en politik på væsentlige områder og har en næstkommanderende, hvis efternavn udtales »Fuck!«. Nationalpartiets navn er umuligt, fordi alle hader nationalisme. Og partiets profil er udelukkende bygget op om en enkelt partimedlem, Politikens barnestjerne, Yahya Hassans retorisk opgejlede monologer med atonale overfald på alt, som bevæger sig. Dukkepartiet optræder med små ligklæder over ansigterne og har på det seneste indrømmet, at de har løjet lodret for at komme i medierne.

De etablerede partier kan roligt fortsætte, som de plejer, så længe nye partier kun overbeviser om, at politik uhyggeligt let kan blive endnu mere ufrivillligt komisk, end det er i forvejen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.