Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Fungibel Helle

Ordet fungibel benyttes i juraen om varer, der uden videre kan erstattes af andre. Man kan ønske sig hjælp fra en bestemt jurist eller bare en jurist, lige som man i lederbranchen kan ønske sig en leder som en person med bestemte egenskaber, uden at det er så vigtigt, at det er en bestemt person.

Et eksempel på en sådan fungibel person, der kan sættes ind, hvor man synes, at der er brug for en leder, er forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt, hvis evner til netop at færdes i de luftlag, hvor det ikke er bestemte synspunkter, der efterspørges, men netop en leder, er ubestridelige. Derfor er der heller ingen grund til særlig bekymring, fordi Helle Thorning-Schmidt nu skal lede en international børneorganisation, hvis syn på verden kan adskille sig fra det, som man politisk gør gældende som dansk statsminister.

En fungibel leder kan sættes ind på en hvilken som helst post og har ingen historie. Det handler om her og nu og om at komme videre frem. Og skal man det, så er det bedst slet ikke at mene alt for meget, at sige så lidt som muligt om, hvad man måske selv mener, og i hvert fald glemme det, hvis man tidligere har sagt noget andet.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.