Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Frygtsomme herrer

Ulrik HÔøΩy Groft Sagt
Ulrik HÔøΩy Groft Sagt

»Atomkrigen var ikke noget, vi frygtede. Det var noget, vi regnede med,« sagde generalløjtnant Kjeld Hillingsøe for et par år siden, og regner man med noget, tager man sine forholdsregler. Udover to atomsikrede kæmpebunkers, Regan Øst og Regan Vest, der skulle fungere som beskyttelsesrum for kongehuset og nationens ledere, blev der i al diskretion bygget en række befæstningsanlæg. Til ibrugtagelse, når krigen kommer og ikke, hvis krigen kommer. Hvad med i dag? Skal vi sige »hvis« eller »når« i relation til Rusland? Vi skal sige »hvis«, og foreløbig er der langt fra »hvis« til »når«. Om russerne sender en hær af designere og modefolk i forvejen, det ved vi så ikke, men der profeteres livligt i Berlingskes kronik 30. marts. »Er De en af de mange frygtsomme herrer, der stadig ser verden gennem 1980ernes koldkrigsprisme?« spørger Eva Agnete Selsing. Nej, svarer vi resolut, men vi er glade for opmærksomheden. Især når den kommer fra kvinder af den type, der er bange for alt mellem himmel og jord. Plus det løse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.