Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Frygt ikke terroren

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Førstegenerationsateisten og seniorforskeren Rasmus A. Boserup har det velkendte budskab, at terrorister, islamister og muslimer er helt ufarlige. De udgør ikke, som han kalder det, en »eksistentiel trussel«. De røde behøver altså ikke være bange, men de skal frygte nogle unavngivne »populistiske dommedagsprofeter«. De udgør en trussel mod Europa. Stands krigen mod terror og indled felttoget mod populisterne. Det må være konklusionen? De må i alt fald have frataget ytringsfriheden. Hvad med at internere dem? Hvad bygger Boserup sin sniksnak på? På den i dansk indvandrerdebat hyppigt misbrugte tyske ekspert i fransk litteratur, Victor Klemperer, som mente, at sproget skaber virkeligheden og slog jøderne ihjel. På nær Klemperer. Selv jøder var ødelagt af Det Tredje Riges sprog. Den eneste, der ikke var ødelagt af sproget, var Klemperer selv. De nutidige »debattørers« sprog er skabende som nazisternes, men heldigvis er Boserup patriot, der »stiller sig op mod tyranniet«. Det gør han for en god løn, mens han hygger sig i smug på Dansk Institut for Internationale Studier.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.