Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Frygt for religion

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

I Weekendavisen bemærker Klaus Wivel, at mens Berlingske, Information og selv Politiken viste deres solidaritet med ytringsfrihedens ofre ved at gengive mange af Charlie Hebdos tegninger, undgik store internationale britiske og amerikanske medier at vise tegningerne. Groft sagt kan tilføje, at Vestens politiske ledere, ligesom de danske partiledere i DR TV torsdag aften, har haft travlt med at understrege, at terrorhandlingerne intet har at gøre med islam. Men en ægte kender, forfatteren Salman Rushdie, sagde efter mordene, at den religiøse totalitarisme har muteret på dødbringende vis i hjertet af islam, og i Weekendavisen forklarer en anden kender, professor i koranstudier ved Københavns Universitet, Thomas Hoffmann, at Muhammed, da han fik magten, tog dødbringende hævn over de digtere, der i overensstemmelse med gammelarabisk tradition, havde satiriseret over ham. Professoren minder om, at for shariaen er Muhammeds liv og levned, hans sunna, lige så autoritativt som Koranen. Ifølge professoren har morderne blot været lydige mod shariaen: »I hvert fald overser man noget centralt, hvis man negligerer den legalistiske traditions vægt i islam«. Eller som Rushdie siger med henblik på de mange politikere, der har travlt med at sige, at vi skal have respekt for islam: »Respekt for religion« er blevet en frase, der kan oversættes til »frygt for religion«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.