Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Frikadellevindhandel

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Mange undrede sig over, at Venstre i Randers forleden pludselig stemte for Dansk Folkepartis forslag om, at kommunens daginstitutioner i fremtiden (også) skal have svinekød på menuen, for det havde partiet tidligere været modstander af – og var det faktisk stadig. BT kan nu fortælle, at det skyldes en god gammeldaws, jysk studehandel: DF havde nemlig selv været modstander af Venstres forslag om opstilling af en serie 130 meter høje, landskabsødelæggende vindmøller. Nu stemte begge partier så for noget, de egentlig var lidt imod, mod til gengæld at få noget igennem, de var meget glade for. Må det være Deres Groft sagt forundt at foreslå, at »studehandel« herefter erstattes med det mere moderne og lidt sjovere »frikadellevindhandel«? Det giver jo også en naturlig association til det gamle udtryk »luftsteg og vindfrikadeller«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.