Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Fremtiden er lys

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

På Blågård Skole på Nørrebro i København er fremtiden rød. Hele 91,3 procent af eleverne stemte på Enhedslisten ved det nys afsluttede skolevalg, mens 8,7 procent stemte på de Radikale. Også i København er de Radikale således en etnisk minoritet. Imidlertid er skolen ikke repræsentativ. Kun 45 procent af de lokale satte deres børn i Blågård Skole ved skolestart i 2016. Det svarer stort set til det resultat, som den samlede røde blok opnåede ved skolevalget. Hele 55,3 procent af de unge stemte for en blå regering. Kun 44,7 procent stemte rødt. Alligevel jublede den radikale pressechef på Christiansborg, Andreas Hemmeth, på Twitter: »De unge ønsker reformer. Markant flertal til R, V, K, LA. Fremtiden er lys!« Det har den radikale spindoktor ret i. Fremtiden er altid lys, hvis man kobler sig på den vindende hest. Heldigt, at han ikke skulle gøre det på Blågård Skole.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.