Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Fremad Danmark!

BMINTERN - Klaus Kjøller Groft
BMINTERN - Klaus Kjøller Groft

Niels Jespersen, veteran og cand.mag. i historie, skriver i Berlingske torsdag: »Opfattelsen af vores samtid som helt speciel baserer sig på den fejlslutning, at vi er smartere end dem, der levede før os« Rigtigt! Homo sapiens som dyreart er ikke blevet et hak smartere de seneste 200.000 år. Tværtimod. Og her i Danmark tror vi ikke kun, at vi er smartere i dag end tidligere. Vi tror samtidig, at vi er smartere end alle andre nulevende på kloden. Derfor alle skandalerne: IC4-tog, uduelige IT-systemer hos politi, forsvar og på hospitaler, Skat. Overbevisningen om, at vi bør gå i spidsen for resten af verden, fordi vi er smartere end alle andre, sender os gang på gang til tælling. Lad os gøre Danmark til verdensmester ved at indse, at vi ikke er smartere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.