Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Fred i Lykketofts tid

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Hele verden kender den danske statsmand, Mogens Lykketoft, formanden for FNs generalforsamling. Eller hvad?

Kender De, kære læser, den fijianske statsmand Peter Thomson? Ikke? Han er ellers FN-ambassadør for Fiji og er netop blevet udpeget til at afløse Mogens Lykketoft. Ryd forsiden! Ellers vil Peter Thomson forblive lige så ukendt, som Lykketoft egentlig også er.

Til gengæld kan Lykketoft glæde sig over at have kostet Danmark 25 millioner kroner ifølge tidligere ambassadør Svend Erik Andersen. »Pengene går til betaling for Lykketoft, ti danske medarbejdere i hans sekretariat og aktiviteter, der ikke betales over FNs budget eller med pengegaver fra andre lande og private virksomheder,« skriver Andersen i en klumme på altinget.dk. »Hvad har Danmark fået for sine mange millioner?« spørger den tidligere ambassadør spydigt.

Ro på nu. Når Lykketoft engang er tilbage i Danmark, vil mange nok mene, at 25 millioner var ganske rimeligt givet ud. FNs formål er at skabe fred, og Danmark fik da en smule fred i en periode.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.