Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Fra Marianergraven

Henrik Dahl: I folkedybets Marianergrav, også kaldet Facebook, diskuterer lommefilosofferne på livet løs, om det nu også er rimeligt at kræve, at en præst tror på Gud.

Henrik Dahl
Henrik Dahl

Mens nogle poster henvisninger til lov om forskelsbehandling (der til trods for sit tvetydige navn skal modvirke fænomenet) og gør gældende, at et sådant krav, om det blev opretholdt, ville være i strid med loven, kaster andre sig ud i veltalende redegørelser for, hvad de selv mener om Vorherre. Ak ja. Snakkegymnasiet og dets overbygning snakkeuniversitetet sætter efterhånden sine tydelige spor på den offentlige samtale. Det, ingen af den slags debattører har lært at anerkende, er, at der faktisk er noget, der hedder ’sagens natur’.

Den medfører bl.a., at der ikke må være postevand i en flaske, der sælges som ’øl’. At det er forkasteligt at komme metal rundt om elektriske dele og omtale det som ’isolering’. Og faktisk også, at der skal være ’tro’ inde i en person, der kalder sig ’sognepræst’. Problemet er selvfølgelig, at i samme øjeblik, det erkendes, at ord ikke vilkårligt kan hæftes på ting, åbner det også for begreber som ’rigtigt’ og ’forkert’. Og det er det sidste, gymnasierne og universiteterne, af hensyn til deres tilskud, har brug for.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.