Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Fra kunstens verden

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Anne Birgitte Fonsmarks dygtigt drevne Ordrupgaard har for tiden en udstilling med det fynske malerægtepar Alhed og Johannes Larsen (fuglemaleren), der har haft det uheld at blive anmeldt af en kunstanmelder, Mathias Kryger, fra Politiken, som lider af den kendte anmeldersygdom, at han hellere vil se noget andet end det, han ser. Hvorfor spørger udstillingen ikke, hvad en fugl er? spørger anmelderen strengt og fortsætter: »Hvad betyder det for en national selvforståelse, at store dele af ’vores fugle’ er os så utro, at de hvert eneste år tillader sig at tage på grænseoverskridende træk? Med fuglene følger en historie om svigt og gensyn, svigt og gensyn, svigt og gensyn«. Nu kunne man godt konstatere sandheden i det gamle ord, at én tosse kan spørge om mere, end ti vise kan svare på, men omvendt kunne man jo spørge den dybsindige anmelder, om han mon har overvejet, hvad det betyder for afrikansk selvforståelse, at fuglene år efter år tager på træk til det høje nord. Uhuu, svigt og gensyn, svigt og gensyn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.