Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Format ønskes

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Da Venstres Bertel Haarder sidste år modtog Den Berlingske Fonds hæderspris, holdt han en inspireret og inspirerende tale, hvori han bl.a. påviste, hvilket kraftfuldt potentiale der ligger i det nordiske samarbejde på ikke mindst det sikkerhedspolitiske område. Nu foreslår han, som Norges Thorvald Stoltenberg, nuværende NATO-generalsekretær, tidligere har gjort, at der nedsættes en nordisk forsvarskommission, men det er der ikke behov for, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S) til Berlingske. I samme avis peger kontreadmiral Niels Wang på de nordiske landes divergerende sikkerhedspolitiske interesser, og det er utvivlsomt en realistisk vurdering, men fællesinteressen burde overtrumfe de divergerende interesser. Da Tyskland oprustede voldsomt i 1930erne, afviste Thorvald Stauning de øvrige nordiske landes ønske om, at Danmark gjorde det samme, med ordene, at Danmark ikke skulle være Nordens lænkehund. Et forsvarspolitisk samarbejdende Norden havde ellers været for voldsom en mundfuld for Hitler. I dag vil et nordisk forsvarssamarbejde kunne øve en beroligende indflydelse på Putin. Men det forstår Nicolai Wammen åbenbart ikke, for det kræver, at man har politisk format til at se længere end til valgdatoen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.