Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Foragt fællesskabet.

Hvem har tænkt over, at når man sender pengene til Panama, kører med Uber eller bruger et privathospital, så »foragter man fællesskabet«? Hvem er kommet med denne besynderlige udtalelse? Såmænd Anders Jerichow i Politiken. Der findes for ham en stor gruppe »foragtere af fællesskabet« i dette land, og deres foragt viser sig i, at de »bagtaler« det offentlige, og at de latterliggør staten. Jamen, det er dog stygt. Staten er da ikke latterlig, den er god.

Den gode stat sikrer nemlig vores fællesskab, siger han. Og den skal vi elske – Staten. Den er gud. Hin enkelte skal underordne sig det statslige offentlige fællesskab. Jerichow er dog uklar. Hvilket fællesskab? Hvilken stat? Han må jo mene den danske stat? Og det af statens skabte nationale, danske fællesskab? Det er med andre ord den rene skabsnationalisme, og derfor bør man minde ham om, at frihed er det bedste guld. Kun frihed kan befri os fra Jerichows klæbrige, totalitære fællesskab.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.