Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Folketinget arbejder

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Michael Aastrup Jensen (V), Axel Ahrendtsen (DF) og Lars Bafoed (K) har lagt hovederne i blød og ydet deres ypperste ved at udforme et forslag, der hedder »Forslag til folketingsbeslutning om, at kongeligt priviligerede (sic!) kroer fortsat skal kunne anvende kronen«, fordi – som der står i motiveringen – disse angiveligt »er stolte af deres historiske tilknytning til kongehuset«. Forslaget er i al dets dårlige dansk bemærkelsesværdigt for dets parade af historisk uvidenhed. Kongeligt privilegerede kroer har ikke eksisteret siden 1912, uanset om de kalder sig det. Disse kroer har aldrig haft lov til at bruge kongekronen. Det var ikke kroerne, men kroholderne, der havde privilegier. Og der var ingen »historisk tilknytning til kongehuset«. Så de tre politikere vil give noget, der ikke findes og ikke har eksisteret i mere end 100 år, retten til noget, de aldrig har haft, af en grund, der ikke findes.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.