Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Fodnote

BMINTERN - Lars R Møller
BMINTERN - Lars R Møller

Socialdemokratiets fodnoter dukkede igen op i forbindelse med lektor Rasmus Mariagers doktorafhandling om partiets sikkerhedspolitik i starten af 1980erne. Rasmus mener, at partiets politik ikke var landsskadelig indenrigspolitik, men noget, der startede allerede, da partiet var i regering. Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen har skoset Rasmus’ afhandling, fordi socialdemokraterne først skiftede mening, da de opgav forehavendet. Rasmus anfører, at den daværende forsvarsminister allerede i foråret 1982 fremsatte en fodnote, hvorfor Uffe tager fejl. Det var en klar dansk dissens. Groft sagt skal stilfærdigt opfordre til, at man læser indholdet af fodnoten. Forsvarsministeren anførte nemlig kun, at det var en sag for udenrigsministeren. Hvis det er en klar dissens mod NATOs dobbeltbeslutning, så har Rasmus ret – ellers har Uffe.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.