Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Flovheder

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Danmark har ikke noget at være flov over, udtaler statsminister Helle Thorning-Schmidt fra topmødet i Bruxelles om situationen på Middelhavet. Som om det er en konkurrence om at tage sig bedst ud. Hun har naturligvis ret i, at Danmark ikke har noget at være flov over, men det har til gengæld hun og hendes europæiske kolleger, der holdt et minuts stilhed for de over 800 druknede. Magen til hykleri skal man lede længe efter. Problemerne har været kendt i årevis. Menneskesmuglerne har skovlet milliarder ind. Tusinder af flygtninge er druknet. Alligevel har man ikke foretaget sig noget, der løser problemerne. Hændervridende har man undskyldt sig med, at der er tale om meget komplicerede problemer, og med den ny ti-punkts plan har man kun garanti for ét: At der fortsat vil drukne flygtninge i Middelhavet. Vi skal være lykkelige for, at det ikke var politikere af det format, der skulle tage kampen op mod Hitler. Så havde de ikke foretaget sig andet end at holde en række topmøder, lave en række bureaukratiske ti-punkts planer og i øvrigt forsikret hinanden om, hvor komplicerede problemerne var.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.