Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Fagre nye Danmark

Claes Kastholm Hansen: Engang lovede en tidligere socialdemokratisk regering, at der aldrig ville blive tale om samkøring af dataregistre, og at borgerne kunne stole fuldt og fast på, at Big Brother-samfundet ikke ville blive en realitet i Danmark.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Og mange år før det løfte blev afgivet, svor en VKR-regering højt og helligt, at indførelsen af CPR-numre var en ren og skær praktisk foranstaltning, et eksklusivt mellemværende mellem stat og borger, og en dybt bevaret hemmelighed for alle andre. I dag kan man ikke bevæge sig i samfundet uden at bruge sit CPR-nummer, og, som det fremgik af Berlingske i lørdags, agter en bureaukratisk institution ved navn »Udbetaling Danmark« pr. 1. marts i forbindelse med, at den påbegynder sit virke, at etablere en permanent samkøring af en række registre, der skal kontrollere, om borgerne får mere udbetalt, end de har krav på, og hvis samkøringen viser tvivl, bliver borgeren sat ind på en såkaldt »undringsliste« til nærmere undersøgelse.

Samme regering gav for få måneder siden SKAT frit spil til at gå ind på privat grund uden dommerkendelse. Groft sagt anbefaler, at regeringsmedlemmerne og oppositionens ledere får et efteruddannelseskursus i, hvordan fascisme udvikler sig. Holger K. Nielsen kan eventuelt stå for det. Han kan sin teori og sin historie og var, indtil partiet blev regeringsparti, stærkt på vagt over for fascistiske tendenser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.