Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Eventyrligt

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Nu udtrykker Liberal Alliances klima- og energiordfører, Villum Christensen, over for Jyllands-Posten sin forargelse over sine politiske kollegers håndtering af »det danske vindeventyr«. Han forklarer avisen, at »regningen for mere og mere vindstrøm i elnettet har udviklet sig til en uoverskuelig suppedas, som ingen har en kinamands chance for at gennemskue«.

Dette er ikke helt rigtigt. Groft sagt og enkelte andre udskud har for længst gennemskuet det og har i årevis peget på problemet uden at høste andet end hovedrysten og latterliggørelse. Mange lever stadig i troen på, at vindmøllerne er Danmarks gave til menneskeheden, skønt kendsgerningen er, at vindenergien aldrig vil kunne bidrage med mere end et par procent til det globale energibehov.

Nu venter vi blot på, at det går op for politikerne, at hvis de vil begrænse energispildet fra vindmøllerne, skal de hurtigst muligt vedtage love, der forbinder det med lange fængselsstraffe at bruge oliefyr til opvarmning og at køre i andet end el-biler.

Mod problemet med forsyningssikkerheden hjælper tvangslovgivning ikke, men kun bønner eller investering i en nødgenerator til hjemmet. Adspurgt af Jyllands-Posten er den radikale energiminister Rasmus Helveg Petersen lykkelig over udviklingen. Men han så jo i sin tid også gerne, at energitunge virksomheder som Aalborg-Portland lukkede.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.