Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

EUs succes

Claes Kastholm Hansen: På et punkt, der åbenbart er afgørende for en del mænd, er EU en klar succes: fine titler og store lønninger.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Manuel Barroso, der - hvis der var mening med galskaben - skulle være sekretariatsleder for Ministerrådet i stedet for leder af en politiserende kommission med en hær af politiserende kommissærer, er intet mindre end præsident og oppebærer en løn, der er mere end dobbelt så høj som den amerikanske præsidents og den danske statsministers.

I sin egenskab af præsident hævdede han forleden i en tale i Portugal, at eurokrisen nu er overstået. En forbløffende påstand, når man tager i betragtning, at arbejdsløsheden i EU er stadigt stigende og i Portugal nærmer sig 20 procent, mens den er over 25 i Spanien og Grækenland. Samtidig siger Harvard-økonomen, professor Kenneth S. Rogoff til dagbladet Politiken, at det vil tage mange år, før eurozonens problemer er løst - i værste fald »mange, mange årtier«. Han er jo heller ikke præsident, bare en af verdens højest respekterede økonomer. Måske mener den højtærede præsident, at det ikke er eurolandenes krise, der er løst, men blot euroens krise. Hvis det er tilfældet, så har euroens fædre opfundet noget så enestående som en valuta, der er uafhængig af de økonomiske og sociale forhold, altså en ordning, der må være økonomiens svar på den evighedsmaskine, det aldrig er lykkedes fysikerne at konstruere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.