Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

EUs kategorifejl

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Det var med løfter om mere åbenhed og bedre kommunikation, at Juncker overtog magten i EU-kommissionen sidste efterår. Nu fortæller tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard og anonyme EU-embedsmænd til Politiken, at man i stedet har fået mere topstyring, politisk spin og forbud mod at udtale sig. Og eksperter i politisk kommunikation advarer i bladet om, at dette vil gøre kløften mellem EU-systemet og befolkningerne dybere. Og det er selvfølgelig bekymrende. Men det mest bekymrende er, at EU-systemet er så langt udenfor demokratisk rækkevidde, at systemet ikke rummer en opposition, som kan udnytte Junckers oldnordiske kommunikationspraksis til at stjæle stemmer fra ham og således tvinge ham til at åbne systemet mere for borgere og medier. Både Connie Hedegaard, EU-embedsmænd og EU-eksperter taler om EU, som om det var et multinationalt, topstyret, privat firma. Og denne opfattelse deler de åbenbart med Juncker. Det er EUs demokratiske tragedie, at alle begår denne kategorifejl.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.