Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

EUs fallit

Ulrik Høy Groft Sagt
Ulrik Høy Groft Sagt

EU gik for alvor op i limningen under den græske gældskrise, hvor grækerne gjorde Tyskland og EU til grin. Banesåret kom i efteråret 2015, da millioner af migranter væltede ind over de ubevogtede grænser. Det var kapitulationen og for Danmark mere sølle end kapitulationen 9. april 1940. Her bøjede vi os dog for den knusende, militære overmagt, i 2015 kapitulerede vi til de civile invasionsstyrker i skikkelse af migranter og FN-konventioner.

Hvorfor gjorde vi det? Fordi konventioner er gud for demokratiets ledere. Fordi demokratiets ledere hellere prisgiver deres befolkninger end svigter de hellige FN-konventioner. Så kan menigmand klø sig i nakken og spørge, om det nu også er umagen værd at spolere nation og fædreland på den konto. At terrorister skjulte sig i mængden, siger sig selv. At strømmen af migranter udgjorde en episk dimension af kriminalitet, det har vi forstået. At migrantstrømmen repræsenterede det største missionsfremstød for islam nogensinde i Europa, det siger også sig selv, skønt ingen rigtig siger det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.